– Huishoudelijke hulp
Door een ziekte, handicap of ouderdom kan het voor u moeilijk zijn om om uw dagelijkse huishoudelijke taken uit te voeren. Bij Thuiszorg & Ondersteuning Maastricht krijgt u een huishoudelijke hulp toegewezen die gedeeltelijk of geheel deze taken overneemt.

De taken die u mag verwachten van een hulp bij het huishouden zijn Onderhouden en schoonmaken van meubilair, badkamer en wc Boodschappen Wassen en strijken Afwassen Bedden opmaken

– Persoonlijke verzorging
Het kan zijn dat u door een lichamelijke beperking of andere oorzaken niet meer in staat bent om voor uzelf te zorgen. In dit geval kunt u bij ons terecht voor persoonlijke verzorging. U krijgt dan een hulp thuis die u helpt bij het opstaan, wassen toiletbezoek, eten, etc.

– Nachtzorg en bewaking
Het is vanzelfsprekend dat er overdag zorg wordt geleverd, op wat voor manier dan ook. Echter kan het soms zijn dat u ook behoefte heeft aan zorg in de latere uren. Hierbij moet u denken aan hulp bij toiletbezoek, begeleiding en hulp bij het slapen gaan het opstaan, etc.

Ook als u geen zorg nodig heeft, maar moeite heeft om alleen de nacht door te brengen door wat voor reden dan ook, kunt u bij ons rekenen op nachtbewaking.

– Persoonlijke begeleiding en ondersteuning
Ondersteunende begeleiding is er voor mensen die door een psychische aandoening moeite hebben met o.a de zelfredzaamheid, motivatie en impulsbeheersing. Thuiszorg & Ondersteuning Maastricht richt zich op het verbeteren van de levenskwaliteit voor mensen met een psychische beperking of achterstand.

Doelen en richtlijnen:
Bij ondersteunende begeleiding handelen wij volgens bepaalde richtlijnen:

– Het verbeteren en het handhaven van de zelfredzaamheid en het creëren van een zinvolle dagbesteding bij een beperkt regelvermogen.
– Het betrekken in de samenleving ter voorkoming van een (verder) sociaal-isolement.
– Een stukje ontlasting van de mantelzorgsters zoals ouders of partner zodat er meer draagkracht ontstaat. – Verbetering van mentale gesteldheid en sociaal leven